Als je op zoek bent naar een nieuwe kookplaat, dan is de inductie kookplaat van 90 cm misschien wel de perfecte optie voor jou. Deze kookplaten zijn niet alleen stijlvol en modern, maar bieden ook een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten kookplaten. Met een inductie kookplaat van 90 cm heb je voldoende ruimte om meerdere pannen tegelijkertijd te gebruiken, wat ideaal is voor grote gezinnen of wanneer je vaak gasten over de vloer hebt.

Veel keuze bij Bol.com
Inductie kookplaten 90 cm bij Bol.com

Bij Bol.com vind je een uitgebreide collectie inductie kookplaten van 90 cm breed.

Bekijk alle inductie kookplaten van 90cm

Een van de grootste voordelen van een inductie kookplaat is dat deze snel opwarmt en afkoelt. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het koken en dat je de kookplaat snel kunt afkoelen wanneer je klaar bent met koken. Daarnaast is een inductie kookplaat ook energiezuiniger dan andere soorten kookplaten, omdat deze alleen warmte genereert wanneer er een pan op de kookplaat staat. Dit betekent dat er minder energie verloren gaat en dat je dus geld kunt besparen op je energierekening.

Wat Is een Inductie kookplaat 90 cm?

Een inductie kookplaat van 90 cm breed is een type kookplaat dat werkt op basis van elektromagnetische inductie. Dit betekent dat de kookplaat zelf niet warm wordt, maar dat de warmte in de pan wordt gegenereerd door magnetische velden.

Inductie kookplaten zijn populair vanwege hun snelle opwarmtijd, nauwkeurige temperatuurregeling en energiezuinigheid. Een inductie kookplaat van 90 cm biedt meer kookruimte dan een standaard 60 cm kookplaat en is daarom ideaal voor grotere keukens of voor mensen die veel koken.

Een inductie kookplaat van 90 cm breed heeft meestal vier of vijf kookzones, die elk afzonderlijk kunnen worden bediend. Sommige kookplaten hebben ook extra functies, zoals een timer, een kinderslot of een pauze-functie.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle pannen geschikt zijn voor gebruik op een inductie kookplaat. Pannen moeten een magnetische bodem hebben om te kunnen werken op een inductie kookplaat. Je kunt dit controleren door een magneet tegen de bodem van de pan te houden. Als de magneet blijft plakken, is de pan geschikt voor gebruik op een inductie kookplaat.

Voordelen van een inductie kookplaat van 90 cm

Als je op zoek bent naar een nieuwe kookplaat, dan is een inductie kookplaat van 90 cm breed een geweldige keuze. Hieronder vind je enkele voordelen van deze kookplaten.

Energie-efficiëntie

Een van de grootste voordelen van een inductie kookplaat van 90 cm breed is de energie-efficiëntie. Deze kookplaten zijn zeer efficiënt omdat ze alleen warmte genereren in de pan zelf, en niet in de omringende lucht. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat en dat je energierekening lager zal zijn. Bovendien zijn inductie kookplaten sneller en efficiënter in het koken van voedsel dan traditionele gas- of elektrische kookplaten.

Veiligheid

Inductie kookplaten van 90 cm breed zijn ook zeer veilig. Omdat de warmte alleen in de pan zelf wordt gegenereerd, wordt de kookplaat zelf niet heet. Dit betekent dat je jezelf niet kunt branden aan de kookplaat zelf, wat vooral belangrijk is als je kinderen hebt. Bovendien hebben de meeste inductie kookplaten een automatische uitschakelfunctie, wat betekent dat ze zichzelf uitschakelen als er geen pan op de kookplaat staat.

Schoonmaakgemak

Een ander voordeel van inductie kookplaten van 90 cm breed is het schoonmaakgemak. Omdat de kookplaat zelf niet heet wordt, branden voedselresten niet vast op de kookplaat. Dit betekent dat je de kookplaat gemakkelijk kunt schoonmaken met een vochtige doek en wat afwasmiddel. Bovendien hebben sommige inductie kookplaten een automatische reinigingsfunctie, waardoor het schoonmaken nog gemakkelijker wordt.

Kortom, als je op zoek bent naar een energie-efficiënte, veilige en gemakkelijk schoon te maken kookplaat, dan is een inductie kookplaat van 90 cm breed een uitstekende keuze.

Hoe kies je de beste inductie kookplaat van 90 cm breed

Een inductie kookplaat van 90 cm breed is een populaire keuze voor mensen die graag koken en veel ruimte nodig hebben om hun gerechten te bereiden. Maar hoe kies je de beste inductie kookplaat van 90 cm breed? Hieronder vind je enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het maken van je keuze.

Prijs

De prijs van een inductie kookplaat van 90 cm breed kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s. De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het merk, de functies en het design. Het is belangrijk om een budget te hebben voordat je gaat winkelen, zodat je niet meer uitgeeft dan je je kunt veroorloven.

Functies

Er zijn verschillende functies waar je op kunt letten bij het kiezen van een inductie kookplaat van 90 cm breed. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies om te overwegen:

 • Aantal kookzones: Controleer hoeveel kookzones de inductie kookplaat heeft en of ze verschillende maten hebben voor verschillende pannen.
 • Vermogen: Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de inductie kookplaat opwarmt en hoe sneller je kunt koken.
 • Timer: Een timer kan handig zijn om bij te houden hoe lang je gerecht al aan het koken is.
 • Kinderslot: Als je kinderen hebt, kan een kinderslot voorkomen dat ze de inductie kookplaat per ongeluk inschakelen.
 • Automatische uitschakeling: Sommige inductie kookplaten schakelen automatisch uit als er geen pan op staat om energie te besparen.

Merk

Er zijn veel verschillende merken inductie kookplaten op de markt, en elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de populairste merken om te overwegen:

 • ATAG: ATAG staat bekend om zijn betrouwbaarheid en hoge kwaliteit, maar het is ook een van de duurdere merken.
 • Bosch: Bosch biedt een breed scala aan inductie kookplaten van verschillende prijzen en kwaliteitsniveaus.
 • Siemens: Siemens staat bekend om zijn innovatieve functies en moderne designs, maar het is ook een van de duurdere merken.

Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om onderzoek te doen naar de reputatie en klanttevredenheid van het merk om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardige inductie kookplaat koopt.

Installatie van een 90cm brede Inductie kookplaat.

Het installeren van een inductie kookplaat van 90 cm is een klus die je het beste kunt overlaten aan een vakman. Het aansluiten van de kookplaat op een aparte aansluiting in de meterkast en een speciaal stopcontact vereist expertise. Het is belangrijk om de installatie te laten uitvoeren door een erkend installateur om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan.

Voordat je een inductie kookplaat van 90 cm aanschaft, is het belangrijk om te controleren of je huidige aansluiting geschikt is voor de kookplaat. In de meeste gevallen heb je een 3-fasen aansluiting nodig. Deze aansluiting moet voldoende vermogen kunnen leveren om de kookplaat te laten werken.

Bij het installeren van een inductie kookplaat van 90 cm is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Ventilatie: zorg voor voldoende ventilatie in de keuken om oververhitting van de kookplaat te voorkomen.
 • Plaatsing: plaats de kookplaat op een stevige en vlakke ondergrond om te voorkomen dat de kookplaat gaat wiebelen of kantelen.
 • Veiligheid: zorg ervoor dat de kookplaat op een veilige afstand van andere apparaten en materialen geplaatst wordt.

Het installeren van een inductie kookplaat van 90 cm kan een flinke investering zijn. Het is daarom belangrijk om deze klus te laten uitvoeren door een erkend installateur om onveilige situaties te voorkomen en de levensduur van de kookplaat te verlengen.

Veelgestelde vragen over inductie Kookplaten van 90 cm

Als je op zoek bent naar een nieuwe kookplaat, is een inductie kookplaat van 90 cm breed een uitstekende keuze. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over inductie kookplaten van deze grootte.

Wat zijn de voordelen van een inductie kookplaat van 90 cm?

Een inductie kookplaat van 90 cm breed biedt vele voordelen. Ten eerste is het een efficiënte manier van koken, omdat de warmte direct in de pan wordt gegenereerd. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat en dat het koken sneller gaat dan op een traditionele kookplaat. Bovendien is een inductie kookplaat eenvoudig schoon te maken en veiliger in gebruik dan een gasfornuis.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kopen van een inductie kookplaat van 90 cm?

Bij het kopen van een inductie kookplaat van 90 cm zijn er enkele belangrijke kenmerken om op te letten. Ten eerste is het aantal kookzones van belang. Een kookplaat met vijf kookzones biedt meer flexibiliteit bij het koken dan een kookplaat met vier kookzones. Daarnaast is het vermogen van de kookzones belangrijk. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het water kookt en hoe sneller het voedsel gaar is. Ook is het handig om te letten op de bediening van de kookplaat en de aanwezigheid van extra functies zoals een timer of kinderbeveiliging.

Zijn inductie kookplaten duurder dan traditionele kookplaten?

Ja, over het algemeen zijn inductie kookplaten duurder dan traditionele kookplaten. Dit komt doordat de technologie achter inductie kookplaten complexer is en meer materiaal vereist. Bovendien zijn inductie kookplaten energiezuiniger dan traditionele kookplaten, waardoor ze op de lange termijn wellicht goedkoper zijn in gebruik.

Is een inductie kookplaat van 90 cm geschikt voor iedere keuken?

Een inductie kookplaat van 90 cm is geschikt voor de meeste keukens, maar het is belangrijk om te controleren of de kookplaat past in de uitsparing van je aanrechtblad. Meet de beschikbare ruimte op voordat je een inductie kookplaat koopt en controleer of de afmetingen overeenkomen. Houd er ook rekening mee dat een inductie kookplaat een speciale stroomaansluiting nodig heeft en dat je mogelijk een elektricien moet inschakelen om deze aan te leggen.

Conclusie

Je hebt nu een overzicht van de beste inductiekookplaten van 90 cm in 2023. Het is belangrijk om te kijken naar de functies die voor jou het belangrijkst zijn. Wil je bijvoorbeeld een kookplaat met vijf kookzones, of is vier ook voldoende? Wil je een kookplaat met afzuiging of niet?

Het is ook belangrijk om te kijken naar het energieverbruik van de kookplaat. Sommige modellen zijn energiezuiniger dan andere, waardoor je op de lange termijn geld kunt besparen.

Een andere factor om in overweging te nemen is de veiligheid van de kookplaat. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een kinderslot, zodat kinderen de kookplaat niet per ongeluk kunnen aanzetten.

Of je nu op zoek bent naar een inductiekookplaat met de beste prijs-kwaliteitverhouding, de beste prestaties of de meeste functies, er is altijd wel een model dat aan jouw wensen voldoet.

te prijs-kwaliteitverhouding, de beste prestaties of de meeste functies, er is altijd wel een model dat aan jouw wensen voldoet.