Omdat een inductiekookplaat magnetische straling gebruikt denken veel mensen dat het gebruik hiervan schadelijk is. Experts op dit gebied stelden dat er geen schadelijke effecten op de gezondheid zijn. Inductiekookplaten worden op dit moment al door miljoenen mensen gebruikt en er zijn geen ziektes bekent bij deze gebruikers welke veroorzaakt zouden zijn door het koken op inductie.
Koken op inductie is een geavanceerde technologie maar de inductiekookplaat is erg makkelijk in het gebruik.
Waarschijnlijk niet. De meeste stalen
Ja , een inductiekookplaat werkt perfect met
Aluminium
Echter, er zijn aluminium
Als je een pan hebt die niet geschikt is voor inductie, kun je er een inductiekookplaat adapter voor kopen, dit is een plaat die tussen de pan en de inductiekookplaat geplaatst wordt waardoor de pan inductiecompatibel wordt
Nee, koperen
Een wok met een gebogen bodem kan niet worden gebruikt. Gebruik een wok van koolstof staal of een gietijzeren wok met een vlakke bodem.
Ja, inductiekookplaten zijn makkelijk schoon te maken omdat het oppervlak van de kookplaat uit een vlakke glazen plaat bestaat. En omdat deze niet warm wordt naast de kookzones, hecht vuil minder snel vast. Voor een goede werking moet je de inductiekookplaat regelmatig reinigen
Ja, inductiekookplaten zijn veiliger, sneller en gebruiksvriendelijker, terwijl gas brand kan veroorzaken en minder efficiënt met energie omgaat.
Dit kan alleen als je net een hete pan van de kookplaat hebt weg gehaald. De inductiekookplaat verhit het metaal van de pan en de hete pan bodem verwarmt vervolgens het glazen oppervlak van de kookplaat. Zodra je de pan verwijdert na het koken, is het oppervlak heet genoeg om je te verbrande
Elektrische kookplaten hebben verwarmingselementen. De elektrische stroom creëert warmte om het voedsel in de