Koken op inductie is de laatste 10 jaar erg populair geworden. Tegenwoordig zie je ze zelfs in de keukens van de beste restaurants. Maar als je er 1 wilt kopen dan is er eigenlijk best veel waar je uit kan kiezen. In dit artikel leggen we uit welke soorten er allemaal zijn.

Heel veel keuze
Heel veel inductie kookplaten bij Bol.com

Meer dan 500 inductie kookplaten om uit te kiezen.

Check de prijzen

1 pits inductiekookplaat

Op een 1 pits inductiekookplaat is er zoals de naam al zegt maar 1 zone waar je een pan op kan plaatsen. Een kookplaat zoals deze kan handig zijn in de keuken als extra kookplaat naast je bestaande (gas- of elektrische) kookplaat. Je plaatst hem gemakkelijk op je aanrecht.  Deze apparaten gebruiken zo’n 2000 watt en zijn makkelijk op te bergen na gebruik. Een 1 pits inductieplaat is ook erg handig als je gaat kamperen.

Inductiekookplaat met meerdere pitten

Ook zijn er losse inductiekookplaten met meerdere pitten. Ook dit type kookplaat kan je naast je bestaande kookplaat gebruiken maar neemt natuurlijk wel wat meer ruimte in op je werkblad. Deze vrijstaande units zijn zelfs verkrijgbaar met 4 pitten. Het maximale vermogen is tot 3600 watt op een normaal stopcontact.

Ingebouwde inductiekookplaten

DIt is het type kookplaat die je het meeste tegenkomt in de keuken. Netjes ingebouwd in het werkblad. Verkrijgbaar in 4, 5 of zelfs in 6 pits uitvoering.

1 fase inductiekookplaten

Er zijn inbouw inductiekookplaten welke werken op 1 fase. Een 1 fase inductiekookplaat werkt op een normaal stopcontact met een maximaal vermogen van zo’n 3600 watt. Wanneer je keuken niet is voorzien van meerdere fasen dan kan dit een goede oplossing zijn.

2 of 3 fasen inductiekookplaten

Dit is het type inductie kookplaat waar onze voorkeur naar uitgaat. De kookplaten welke gebruik kunnen maken van meerdere fasen hebben veel meer vermogen dan de modellen welke maar 1 fase kunnen gebruiken. Op deze kookplaten kun je dus met een groot vermogen koken waardoor je voedsel snel en zeer efficiënt wordt verwarmd. 

Flexinductie inductiekookplaten.

Deze inductiekookplaten hebben 1 of meerdere flexibele zones. Op deze zones maakt het niet uit waar je je pannen neerzet.  Bekijk hier een selectie Flexinductiekookplaten.

Inductiefornuizen 

En dan zijn er nog de inductiefornuizen. Waar je vroeger fornuizen op gas zag beginnen de fabrikanten nu ook hun modellen te leveren met inductie. De hele bovenkant is dan vervangen door een inductieplaat.

Vergelijkbare berichten