Er zullen mensen zijn die zeggen dat het koken op inductie niet het echte campinggevoel geeft maar een inductiekookplaat op de camping heeft toch best veel voordelen. Je hebt bijvoorbeeld geen gasflessen meer nodig en het is een stuk veiliger omdat een inductiekookplaat geen gebruik maakt van open vuur maar van elektromagnetisme.

Kleine inductie kookplaten voor op de camping

Bekijk een selectie 1 fase inductie kookplaten (met normale stekker) bij Coolblue en Bol.com

Check prijzen bij Bol.com Check prijzen bij Coolblue

Energiezuinig op de camping

Een draagbare inductiekookplaat werkt net als een kookplaat op gas. De warmte is net als op gas koken goed te doseren en de pannen worden snel verhit. Daarnaast is het koken op inductie een stuk energiezuiniger. Waar een gas kookplaat maar zo’n 50% omzet in warmte is dit bij een inductieplaat 80 tot 90%.

Veilig koken op de camping

Koken op inductie is de meest veilige manier van koken en dat is op de camping natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Want op een gortdroge camping midden in de zomer is koken op gas misschien toch niet het meest ideaal.

De voordelen op een rij:

 • Veiliger
 • Sneller
 • Energiezuiniger
 • Geen open vuur
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geen warmte die wegwaait

Zijn er ook nadelen?

Een nadeel is dat een inductiekookplaat op stroom werkt dus er moet dan natuurlijk wel elektriciteit aanwezig zijn op de camping. Nog een nadeel kan zijn dat al je pannen wel geschikt moeten zijn voor inductie.

De ideale kookplaat voor op de camping?

Als je alle voor- en nadelen tegen elkaar afweegt dan kom je eigenlijk tot de conclusie dat een inductiekookplaat de ideale kookplaat voor kamperen is.

Tegenwoordig zijn er mooie compacte oplossingen om op de camping op inductie te koken.

Princess Induction Plate

Bijvoorbeeld deze Princess Induction Plate te koop bij CoolBlue is een kleine 2 pits kookplaat welke erg geschikt is om te gebruiken tijdens het kamperen. Deze kookplaat is maar 58 centimeter breed en 36 centimeter diep. Hij weegt maar 5 kilo dus is hij makkelijk te vervoeren. Met 7 kookstanden is de temperatuur goed te doseren.

Etna KIV12ZIL

De ETNA KIV12ZIL welke ook te koop is bij CoolBlue is ook een voorbeeld van een kleine 2 pits inductiekookplaat. Ook dit model is aan te sluiten op een standaard stopcontact net zoals de Princess Induction Plate. En ondanks de beperkte afmeting past er toch een grote pan op.

Princess Inductie kookplaat
Voordelen:
 • Gemakkelijk mee naar de camping
Nadelen:
 • Geen ruimte voor langwerpige pannen
Check de prijs bij Coolblue
Goedkope keuze
ETNA KIV12ZIL Inductie kookplaat
Voordelen:
 • Heeft overkook beveiliging
Nadelen:
 • Niet geschikt voor grote en langwerpige pannen
Check prijs bij Coolblue

Inductie kookplaat in je caravan of camper

Ook in je caravan of camper is een kleine inductiekookplaat ook een fantastische oplossing. Door zijn relatief kleine oppervlakte zou deze makkelijk je bestaande gas kookplaat vervangen. Ook hier geldt natuurlijk dat je wel op een camping moet staan waar een stroom aansluiting is. Daarnaast is er bij een inductie kookplaat ook geen gevaar voor koolmonoxide wat dit ook een zeer veilige oplossing maakt wanneer je gaat koken in de je caravan of camper.

Vergelijkbare berichten