Welke inductiekookplaat op de camping?

Er zullen mensen zijn die zeggen dat het koken op inductie niet het echte campinggevoel geeft maar een inductiekookplaat op de camping heeft toch best veel voordelen. Je hebt bijvoorbeeld geen gasflessen meer nodig en het is een stuk veiliger omdat een inductiekookplaat geen gebruik maakt van open vuur maar van elektromagnetisme.
Koop de ideale inductiekookplaaat voor op de camping bij Cool Blue
Kijk snel »

Energiezuinig op de camping

Een draagbare inductiekookplaat werkt net als een kookplaat op gas. De warmte is net als op gas koken goed te doseren en de pannen worden snel verhit. Daarnaast is het koken op inductie een stuk energiezuiniger. Waar een gas kookplaat maar zo’n 50% omzet in warmte is dit bij een inductieplaat 80 tot 90%.

Veilig koken op de camping

Koken op inductie is de meest veilige manier van koken en dat is op de camping natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Want op een gortdroge camping midden in de zomer is koken op gas misschien toch niet het meest ideaal.

De voordelen op een rij:

  • Veiliger
  • Sneller
  • Energiezuiniger
  • Geen open vuur
  • Lichtgewicht
  • Makkelijk schoon te maken
  • Geen warmte die wegwaait

Zijn er ook nadelen?

Een nadeel is dat een inductiekookplaat op stroom werkt dus er moet dan natuurlijk wel elektriciteit aanwezig zijn op de camping. Nog een nadeel kan zijn dat al je pannen wel geschikt moeten zijn voor inductie.

De ideale kookplaat voor op de camping?

Als je alle voor- en nadelen tegen elkaar afweegt dan kom je eigenlijk tot de conclusie dat een inductiekookplaat de ideale kookplaat voor kamperen is.

Tegenwoordig zijn er mooie compacte oplossingen om op de camping op inductie te koken.

Bijvoorbeeld deze Princess Induction Plate te koop bij Cool Blue is een kleine 2 pits kookplaat welke erg geschikt is om te gebruiken tijdens het kamperen. Deze kookplaat is maar 58 centimeter breed en 36 centimeter diep. Hij weegt maar 5 kilo dus is hij makkelijk te vervoeren. Met 7 kookstanden is de temperatuur goed te doseren.

De ETNA KIV12ZIL welke ook te koop is bij Cool Blue is ook een voorbeeld van een kleine 2 pits inductiekookplaat. Ook dit model is aan te sluiten op een standaard stopcontact net zoals de Princess Induction Plate. En ondanks de beperkte afmeting past er toch een grote pan op.

Koop de ideale inductiekookplaaat voor op de camping bij Cool Blue
Kijk snel »