Inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging

De nieuwste trend op het gebied van koken is de inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging. Deze manier van afzuiging wordt ook wel downdraft genoemd. Dit type kookplaat heeft veel voordelen maar ook enkele nadelen.
Bekijk de TOP 10 inductiekookplaten voor inductie bij CoolBlue
Kijk snel »

Voordelen

Geen afzuigkap

Een voordeel van dit type kookplaat is dat er geen afzuigkap meer nodig is boven de kookplaat. Hierdoor oogt je keuken veel ruimtelijker. Boven een kookeiland is dit effect nog veel duidelijker.

Nadelen

Vrij prijzig

Omdat deze manier van afzuiging nog vrij nieuw is zijn de prijzen van deze kookplaten een stuk duurder. Je kan de prijs van een normale afzuigkap er natuurlijk vanaf trekken omdat je deze niet meer nodig hebt. Maar zelfs dan kom je vaak duurder uit.

Schoonmaken

Omdat de afzuiging in de plaat is verwerkt kunnen er ook makkelijk etensresten in vallen. Bij de betere kookplaten is hier over nagedacht. Met bijvoorbeeld uitneembare filters is het afzuigsysteem snel weer schoon.

Kastruimte

Er moet wel op kastruimte worden ingeleverd. De afzuigmotor wordt onder de kookplaat geplaatst (soms ook op de vloer). Afhankelijk van het merk neemt dit soms behoorlijk wat ruimte in beslag.

Bekijk de TOP 10 inductiekookplaten voor inductie bij CoolBlue
Kijk snel »