Wat zijn de grootste voordelen van een inductiekookplaat? Je leest het hier.

1. Snelheid

Op een inductie kookplaat kost het minder tijd om je eten te verwarmen omdat er veel minder energie verloren gaat. Ook heeft een inductie kookplaat heeft geen lucht nodig om warmte te geleiden zoals bij een gas kookplaat.  Hierdoor kan koken tot minder 50% tijd kosten

2. Energieverbruik

Een inductie kookplaat is energie efficiënter dan een gas of elektrische kookplaat. Dit omdat er geen warmte wordt verspild wat langs de pan gaat zoals bij het koken op het gas. De pan is in dit geval zelf het verwarmingselement. Bij deze manier van koken wordt tot 90% van de elektrische energie omgezet in warmte.  Ter vergelijking: Bij koken op gas gaat ongeveer 50% verloren.

3. Veiligheid

Koken op inductie is erg veilig omdat er geen open vuur wordt gebruikt. Wanneer er bijvoorbeeld olie uit een hete pan spettert zal deze niet ontbranden zoals bij een gastoestel.  Ook is er veel minder kans op verbrandingsgevaar omdat de kookplaat alleen maar heet wordt onder de pan. Daarnaast staan pannen op een vlakke ondergrond zodat deze zeer stevig staan.

4. Bediening

Een inductiekookplaat reageert vergelijkbaar als een gaskookplaat. Veranderingen in het ingestelde vermogen hebben dus gelijk effect. Met inductie kan je de warmte heel precies regelen tussen lauw en super heet.

5. Schoonmaken

Een inductie kookplaat is erg snel schoon te maken omdat het oppervlak van de kookplaat van keramisch glas is.  Meestal is even vegen met een vochtige doek genoeg om de kookplaat weer perfect schoon te maken. Lees meer over schoonmaken op de “inductie kookplaat schoonmaken” pagina.

Vergelijkbare berichten