Een Le Cruesetpan

Een veelgestelde vraag op het internet is of een Le Creuset pan op een inductiekookplaat kan? Wij hebben het voor je uit gezocht

Alle pannen van het merk Le Crueset zijn geschikt om mee te koken op een inductiekookplaat. De pannen gemaakt van aardewerk werken niet omdat deze geen ijzer bevatten.

Le Creuset pannen bij Coolblue
Voordelen:
  • Top kwaliteit
Nadelen:
  • Prijzig
Bekijk de collectie

Wat is een Le Creuset pan?

Het merk Le Creuset is een Frans merk wat al sinds 1925 bestaat. De fabriek staat in de Franse plaats Fresnoy-le-Grand. De pannen van Le Creuset worden ieder in hun eigen mal gegoten en met de hand van een laag emaille voorzien. Dit geeft de pannen hun zeer karakteristieke uitstraling. Je herkent ze aan hun mooie gekleurde uiterlijk. Le Creuset artikelen die niet van gietijzer gemaakt zijn worden vaak in andere landen gemaakt.

Bekijk een video van de fabricage van Le Creuset pannen.

Hoe gebruik je een Le Creuset pan op inductie?

Omdat een le Creuset pan een behoorlijk gewicht heeft is het belangrijk om de pan rustig op het glas van de inductiekookplaat te plaatsen. Dit om schade te voorkomen. Zorg ook dat je pan schoon aan de onderkant is om inbranden te voorkomen. Ook is het belangrijk dat de juiste diameter wordt gekozen zodat de kookplaat zo efficiënt mogelijk zijn werk kan doen.

Net als koken op gas kan een Le Crueset pan worden voorverwarmd worden op een inductiekookplaat. Doe dit geleidelijk om grote temperatuurverschillen te voorkomen.

Le Creuset soorten inductie pannen

Le Crueset heeft een enorme collectie pannen. Denk hierbij aan:

  • Braadpannen
  • Kokenpannen
  • Hapjespannen 
  • Pannenkoekenpannen
  • Tajines

Het voordeel van zo’n uitgebreide assortiment is dat je complete pannenset in de zelfde stijl kan samenstellen.

Beste inductie pannen

Wat de beste pannen voor inductie zijn is een goede vraag. Het merk Le Crueset is al sinds 1925 een topmerk als het gaat om het maken van pannen. Le Crueset geeft een levenslange grantie op hun geëmailleerd gietijzeren kookgerei. Met een pan van dit merk doe je dus een fantastische aankoop die hoogst waarschijnlijk je hele leven mee gaat.

Lees meer over welke pannen op een inductiekookplaat kunnen.

Vergelijkbare berichten